Το Monkey man φαίνεται σαν ένα όνειρο που μπόρεσε να πραγματοποιήσει ο Dev Patel αφού, σκηνοθέτησε , έγραψε ,πρωταγωνίστησε και θυσίασε και μερικά κόκαλα του για αυτή την ταινία.
Υπόθεση: Ένας νεαρός μαχητής με το όνομα kid ματώνει για χρήματα και έχει έναν βασικό στόχο : την εκδίκηση των δολοφόνων της μητέρας του .
Η δράση σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από την οθόνη παρόλο που ο ιδιαίτερος τρόπος κινηματογράφησης κουράζει αρκετά σε μερικά σημεία.
Η ταινία είχε στοιχεία δράματος και ινδικής μυθολογίας που περίπου στην μέση ήταν η αιτία για την δημιουργία “κοιλίτσας”, ειδικά το δεύτερο, αφού μετά από λίγο, παρόλο που το ίδιο χαρακτηριστικό την καθιστούσε ξεχωριστή ήταν αυτό που επίσης την καταντούσε κουραστική.
Ευτυχώς όμως αυτή η κοιλιά δεν κράτησε για πολύ αφού η ταινία “κερνάει” άπλετες και απόλυτα ρεαλιστικές σκηνές μάχης όπου σε συνδυασμό με τις ωραίες δικές της ιδέες προσφέρουν τελικά στον θεατή μια πολύ όμορφη ρέπλικα, John wick (γιατί ναι, αυτό ακριβώς είναι και δεν το κρύβει κιόλας).
Ο κόσμος του “Monkey Man” είναι ένας πολύ ενδιαφέρον κόσμος, αναδεικνύει συνεχώς την αντίθεση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, άλλωστε ο Kid (Dev Patel) μπορούμε να πούμε πως είναι ο συνδυασμός του John Wick με τον Aladdin, ένας φτωχός πλην τίμιος που δέρνει κόσμο και κοσμάκη.
Η ταινία έχει ως σήμα κατατεθέν της, τις απίστευτα ρεαλιστικές σκηνές μάχης όμως προσπαθεί και στους υπόλοιπους τομείς, κάτι που δεν μπορείς να μην εκτιμήσεις όταν οι υπόλοιπες ταινίες του είδους της, δεν προσπαθούν ούτε στο ελάχιστο τα τελευταία χρόνια σεναριακά.
Το “Monkey Man” είναι μία ταινία δράσης με όλη την σημασία της λέξης που σίγουρα έχει νόημα ύπαρξης και ακόμη πιο σίγουρα θα σε διασκεδάσει πέραν των άλλων και…κινηματογραφικά.